(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Řezy s vaječným likérem
![Řezy s vaječným likérem](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/131208/17/j149105.jpg)
Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 3 lžíce moučka cukr, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce horké vody, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, ½ prášku do pečiva, marmeláda na potření Krém: 750 ml mléka, 3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý), 200ml vaječného koňaku, 250g másla, 3 lžíce moučka cukr Pařížská šlehačka:2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření), 1 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte.
Ozdobíme dle fantazie…
Zdroj: napečeno.cz
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte.
Ozdobíme dle fantazie…
Zdroj: napečeno.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
19. 10. 2015, 10:09
tak tohle musí být dobrý... to musím na víkend zkusit, slintám už teď
malmar
(upraveno)
19. 10. 2015, 10:04
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130224/17/b271362-1361725180.jpg)
katka 777
(upraveno)
19. 9. 2014, 17:38
paráda
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110818/22/b68838-1313698853.jpg)
danima3
(upraveno)
30. 6. 2014, 10:21
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
asdfre
(upraveno)
29. 6. 2014, 17:17
Výborné řezy
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
laskonka333
(upraveno)
19. 3. 2014, 7:22
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
DobrotyDulinka
(upraveno)
18. 3. 2014, 23:11
Dezert vypadá velmi lákavě, hlavně vaječňákový krém budu muset vyzkoušet. =)
Vlr.Buckova
(upraveno)
8. 12. 2013, 20:29
super